BAYATLAMAYAN POĞAÇA


Yumuşacık hamuruyla ağızda dağılan, sabah kahvaltıları ve beş çayınıza lezzet katan bayatlamayan poğaça tarifi! İsterseniz sade isterseniz peynirli harçla hazırlayabilirsiniz.

Bayatlamayan Poğaça
Malzemeler:




- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı sıcak süt
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Yeteri kadar un
- Üzeri için 1 adet yumurta sarısı



Yapılışı:



Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın.
Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin.
Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin.
Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.




Afiyet olsun.

0 yorum: