KARNABAHAR KIZARTMASI
Kış mevsiminin en besleyici sebzelerinden karnabaharın kızartmasını denemiş miydiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak ya da ana yemeğin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz karnabahar kızartması tarifi.
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet limonun suyu
- Damak tadınıza göre tuz
Yapılışı:
Tencereye limon suyu, tuz ve suyu alıp kaynatın.
Karnabaharı bıçakla küçük parçalara bölün.
Tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan karnabaharları süzüp ılınması için bekletin.
Kâsede yoğurt, yumurta ve unu özleşinceye kadar karıştırın.
Karnabaharları yoğurtlu karışıma batırın.
Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
Afiyet olsun.
Etiketler: Sebze-Yemekleri
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder