KARNABAHAR KIZARTMASI


Kış mevsiminin en besleyici sebzelerinden karnabaharın kızartmasını denemiş miydiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak ya da ana yemeğin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz karnabahar kızartması tarifi.

Karnabahar Kızartması
Malzemeler:




- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet limonun suyu
- Damak tadınıza göre tuz





Yapılışı:



Tencereye limon suyu, tuz ve suyu alıp kaynatın.
Karnabaharı bıçakla küçük parçalara bölün.
Tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan karnabaharları süzüp ılınması için bekletin.
Kâsede yoğurt, yumurta ve unu özleşinceye kadar karıştırın.
Karnabaharları yoğurtlu karışıma batırın.
Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.




Afiyet olsun.

0 yorum: